Rochia tip cămașă face parte din garderoba oricărei femei moderne,  fiind considerată obiectul vestimentar perfect pentru orice tip de ocazie.
Search
Close this search box.

Rochia tip cămașă – cum o porți și cu ce o asortezi?

Deja Vu Atelier  blog   Rochia tip cămașă – cum o porți și cu ce o asortezi?

Rochia tip cămașă – cum o porți și cu ce o asortezi?

Rochia tip cămașă face parte din garderoba oricărei femei moderne,  fiind considerată obiectul vestimentar perfect pentru orice tip de ocazie. Confortabilă și versatilă, această rochie tip cămașă este perfectă pentru  ținuta de serviciu, pe de o parte, iar pe de altă parte pentru o plimbare în parc, alături de prieteni. Lejeră, putând fi asortată cu o pereche de teniși, sau elegantă, asortată cu o pereche de pantofi înalți, rochia tip cămașă este acel obiect vestimentar nelipsit din garderoba ta.

Ce este rochia tip cămașă?

Așa după cum chiar denumirea spune, este o cămașă mai lungă care ar putea fi purtată de sine stătător, fie în asociere cu o pereche de dresuri groase, fie cu o pereche de jeanși. Acest model de rochie este confortabil, perfect atât pentru  femei cu o siluetă de invidiat, cât și pentru femei cu o siluetă mai plină, dar chiar și pentru femeile însărcinate.

Rochia tip cămașă poate fi purtată atât în timpul unor evenimente sofisticate, cât și vara sau toamna, în zile calde.

Tipuri de rochii stil cămașă

Iată că există și de această dată mai multe modele de astfel de rochie.

Rochia tip cămașă mini este perfectă, mai ales pentru sezonul cald,  atunci când mergi la plajă sau la o petrecere pe yacht. O rochiede acest fel poate fi asortată cu multă ușurință cu o pereche de ochelari de soare, dar și cu o pălărie. Poți alege o rochie tip cămașă în culori deschise, contrastul cu bronzul  pielii fiind foarte bine scos în evidență.

Rochia tip cămașă midi oferă un aspect casual ținutei tale, astfel că poate fi perfectă pentru a fi asortată cu o pereche de pantofi cu toc, fiind un articol vestimentar ce poate fi purtat atât la birou, cât și într-o plimbare lejeră, alături de prieteni. Cu o pereche de cizme potrivite anotimpului în care ne aflăm, rochia tip cămașă este perfectă și pentru zilele de toamnă.

Rochia tip cămașă maxi

Rochia cămașă maxi, pe care o poți regăsi aici, este lungă, până la nivelul gleznelor, fiind prinsă în talie cu ajutorul unui cordon lat  și asortată cu o pereche de pantofi cu toc. Bijuteriile sunt nelipsite dintr-o astfel de ținută, punând și mai bine în evidență rochia.

Desigur,  mai avem și rochie tip cămașă din denim, aceasta fiind preferată de multe femei,  potrivită pentru toate anotimpurile.  Poate fi purtată cu o pereche de sneakerşi sau cu o pereche de teniși high top. Rochia în carouri este perfectă pentru o ținută punk.

Cum asortăm, în funcție de stil?

Aceste opțiuni vestimentare, din ce în ce mai des întâlnite în dressing, sunt potrivite atât pentru stilul casual, cât și pentru stilul office. Diferența dintre cele două constă în tipul de pantofi pe care urmează să îl porți. De exemplu, platformele colorate ar putea să ne ducă către stilul casual, pe când pantofii cu toc înalt, subțire ori acea pereche de botine cu toc mediu și geantă simplă ne-ar putea duce cu gândul către ținuta office.

Rochia tip cămașă poate fi purtată și într-o ținută elegantă, astfel că alege întotdeauna un model cu mâneci bufante, ușor extravagante și mai mult ca sigur vei ieși și mai mult în evidență.

Cum purtăm rochia tip  cămașă în funcție de anotimp?

Un pulover gros, luat pe deasupra, o pereche de cizme potrivite ar putea însemna soluția pentru ca aceasta să fie purtată în timpul sezonului rece, toamna sau iarna.

Vara, lucrurile sunt mult mai simple și asta pentru că rochia se va purta simplu, fără să avem nevoie de nici un accesoriu în plus. De această dată optăm pentru modele florale sau pentru dungi și buline și mai mult ca sigur vom ieși foarte ușor în evidență.

Dacă ai nevoie de o astfel de ținută te așteptăm la noi! Găsești o serie întreagă de ținute, potrivite pentru orice stil și sezon.